GE EN GÅVA

Tack vare dig får fler barn rätt träning! Din gåva ger ett barn frihet att röra sig med sin egen kropp. DU är viktig! TACK!

FÖRETAG

Som företag kan du betala med faktura. För gåvor från 20.000sek kan ert företag få en konsert av våra musiker.  TACK!

BLI MÅNADSGIVARE

Hjälp fler barn till ett värdigt liv! Barnen är otroligt tacksamma för att DU vill bli Månadsgivare! TACK!

Hur små företag kan stödja personer med funktionsvarianter

Från lokala hjältar till inkluderande förändrare: Hur små företag kan stödja personer med funktionsvarianter

Små lokala företag har vanligtvis en stark koppling till sitt grannskap, och det finns många sätt de kan visa sin hjälp för de funktionshindrade som bor bland dem. 

I det här blogginlägget kommer vi att undersöka hur projektet Saga Village i samarbete med just lokala företag kan hjälpa till att skapa en mer inkluderande och passande atmosfär för funktionshindrade personer och på vilket sätt lokala entreprenörer är viktiga för just personer med funktionsvarianter.

 Tillgänglighet

Ett av de viktigaste sätten att små lokala företag kan vara till hjälp för funktionshindrade personer är att se till att deras faciliteter är tillgängliga för dem. Detta innebär att garantera att det kommer parkeringsplatser, ramper tillsammans med stora lämpliga dörröppningar och gångar för rullstolar, anpassad kommunikation och olika andra lösningar. I projektet Saga Village är alla lokaler som hyrs ut till små entreprenörer redan anpassade för personer med funktionsvarianter vilket gör att lokalerna från början fyller alla krav på tillgänglighet.

Empati och närhet

Det lilla kaféet på hörnet som funnits sedan du var liten har en viss charm. Ägaren känner de flesta kunderna, vet redan innan de beställer vad de vill ha, hur mycket mjölk i kaffet och om de vill ha socker eller inte. När entreprenören personligen känner kunden med funktionsvariant finns det en ökad förståelse, empati och vilja att göra gott för andra. De företag som väljer att etablera sin rörelse på Saga Village är personer som redan från början vill engagera sig för att förbättra livet för personer med funktionsvarianter.

Specialerbjudanden

Små lokala tjänster kan också erbjuda unika rabatter eller erbjudanden till funktionshindrade och deras nätverk. Detta kan inkludera sänkta priser, gratisartiklar eller prioriterad tillgång till en viss produkt eller tjänster. Många kommer att använda exempelvis 10 kort, där varje kort ger en gratis behandling (massage, akupunktur), eller produkt (hantverk, tvål, sylt, eller dylikt) till en person med funktionshinder.

Anställningsmöjligheter

Små företag kan också ge en positiv effekt för samhället genom att erbjuda sysselsättningsmöjligheter för personer med funktionsvarianter. Det kan vara en anställning på deltid eller heltid och det kan också röra sig om daglig verksamhet. Det blir enklare för små företag som etablerar sig i Saga Village att kunna genomföra detta då det finns ett nätverk runt omkring och tillgänglighet. Att ha en uppgift, ett arbete att gå till, att känna sig viktig och att kunna bidra är essentiellt för alla, ett grundläggande behov kan man säga.

Samarbete och nätverk

Genom att samarbeta, organisationer, företag och passionerade personer så kan vi utföra en samhällsförändring från grunden.

Inkomsterna från små företag som etablerar sin verksamhet på Saga Village finansierar verksamheten för personer med funktionsvarianter samtidigt som kostnaderna för företagarna blir betydligt lägre än om de etablerar sin verksamhet i dyra lokaler centralt. Marknadsföring sker gemensamt och även dessa kostnader blir lägre. De lokala företagen bidrar till delar av verksamheten med sina produkter. Exempelvis behövs en sömmerska och en snickare för musikaluppsättning, rekvisita, scenkläder och specialiserade scenkläder för rullstol. Det är ett win-win koncept för alla helt enkelt.

Rulla till toppen