GE EN GÅVA

Tack vare dig får fler barn rätt träning! Din gåva ger ett barn frihet att röra sig med sin egen kropp. DU är viktig! TACK!

FÖRETAG

Som företag kan du betala med faktura. För gåvor från 20.000sek kan ert företag få en konsert av våra musiker.  TACK!

BLI MÅNADSGIVARE

Hjälp fler barn till ett värdigt liv! Barnen är otroligt tacksamma för att DU vill bli Månadsgivare! TACK!

Du är vad du äter. Projekt näringslära _Livsstil = Hälsa_

Du är vad du äter. Projekt näringslära ”Livsstil = Hälsa”

Sedan en tid tillbaka har jag följt föreningen Saga och dess eldsjälar till grundare. Jag kan inte annat än att överväldigas av deras engagemang. Alla barns och vuxnas rättighet till ett fullt och värdigt liv borde vara en självklarhet.  Jag är stolt och glad att få möjlighet att vara en del av detta projekt och ser fram emot att se vårt samhälle förändras i takt med ökad kunskap och förståelse

Som forskare, kostrådgivare och trebarnsmamma brinner jag för att skapa en ljusare framtid för våra barn, framförallt vad gäller kost och näringsintag, eftersom detta har en så stark koppling till både vårt psykiska och fysiska välmående.

Bevisen för detta hopar sig för varje dag som går, men vem ska vi lita på? Vi lever i en tid där vi ständigt matas med olika rön. Även om forskarna i vissa fall är oense om detaljerna är majoriteten överens om att varierad mat lagad från grunden ökar våra chanser att må bra och att fiberfattig västerländsk skräpmat utan grönsaker, med mycket processat kött och snabba kolhydrater oftare leder till en sämre hälsa och mentalt välmående. Vi kan alltså till viss del styra över vår hälsa genom att välja vad vi lägger på tallriken.

Livsstil=hälsa

Det är viktigt att komma ihåg att det finns fler faktorer som påverkar oss, motion stress, sömn och miljön vi vistas i, för att nämna några. Utöver detta är vi alla födda med en unik genuppsättning vilken vi inte kan förändra. Forskningen har dock under de senaste åren visat att dessa har mindre betydelse än vad vi tidigare trott. Beroende på vår livsstil kan vi till viss del påverka om en gen ”slås på” eller ”stängs av”. Detta kallas för epigenetik.

Maten är ett kraftfullt verktyg som du kan använda för att påverka din hälsa.

Vår livsstil utgörs av många faktorer varav maten är ett kraftfullt verktyg som du kan använda för att påverka din hälsa. Låt den inte hamna i skymundan av piller utan låt oss tillsammans hjälpas åt att lyfta fram matens betydelse. Oavsett hur ditt liv ser ut idag är det aldrig för sent att göra en förändring, du kan nämligen få stora hälsofördelar oavsett när du börjar.

Du är vad du äter och oftare än du tror så mår du som du äter.

Om du vill veta mer om projektet Kontakta oss så berättar vi gärna för dig!

Rulla till toppen